Notícies
15/06/2020
Campanya de comunicació per la implantació de contenidors intel·ligents a Sant Just Desvern
Font: Ajuntament Sant Just Desvern

ARUM resulta adjudicatària del contracte per al disseny de l' Estratègia comunicativa per a la implantació del nou servei de recollida de residus de Sant Just Desvern, el qual incorporarà contenidors intel·ligents per a la recollida domèstica i la recollida porta a porta en l'àmbit comercial.

18/12/2019
Arum elabora els Plans de Gestió Sostenible del Cicle de l’Aigua per donar compliment a les Ordenances municipals per a l’estalvi d’aigua.

Des d’Arum elaborem els Plans de Gestió Sostenible del Cicle de l’Aigua, seguint els criteris de desenvolupament sostenible i adequant cada estudi a les característiques tècniques i les necessitats de cada empresa.

14/09/2018
Arum col·labora amb el "Cómo Como Festival" a Barcelona

Els dies 14, 15 i 16 de setembre es celebra la 3a edició del Cómo Como Festival a Barcelona, el primer festival del país dedicat a l'alimentació saludable. Arum participa en tres tallers dirigits a nens i nenes de 4 a 12 anys: el joc de la "Oca", el "Memory" i el "Qui es quí?", jocs didàctics per aprendre a reciclar!

13/09/2018
Presentació de la web oficial de "El porta a porta del Segrià"

Arum us presenta la web oficial del nou model de recollida de residus amb sistema porta a porta dels pobles del Segrià. Cerca "El porta a porta del Segrià" a la web, i informa't, trobaràs tot el que cal saber per fer-ho bé i resoldre tots els teus dubtes.

29/08/2018
Campanya d'implantació del Porta a Porta al nucli antic de Montblanc

Aquesta setmana ARUM ha engegat la campanya informativa informativa del sistema de recollida de residus Porta a Porta al nucli antic de Montblanc, promoguda per l'Ajuntament i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que s’implantarà com a prova pilot al centre històric de la vila l’1 d’octubre i faectarà als establiments i activitats econòmiques, i als domicilis dins de la muralla.

14/07/2018
A el Pi de Sant Just +RECICLATGE, ara amb PaP

ARUM engega les sessions informatives sobre el nou servei de recollida de residus porta a porta a el Pi de Sant Just, gràcies a l'Ajuntament d'Olius, sota el lema "A el Pi de Sant Just +RECICLATGE ara amb PaP". Alhora es durà a terme la formació dels operaris de la recollida de residus del nou servei que entrarà en funcionament el proper 1 d'agost.

09/07/2018
Campanya informativa del nou model de recollida de residus Porta a Porta dels pobles del Segrià

Ja tenim a punt el material per la campanya informativa del nou model de recollida de residus amb sistema Porta a Porta dels pobles del Segrià sota el lema Compromís, engegada pel Consell Comarcal del Segrià. Demà comencen les sessions informatives sobre el nou servei, amb el tret de sortida als Alamús. Participa del canvi, el compromís és de tots!

28/06/2018
Arum al No Surrender Festival a Vilanova de Bellpuig

S'acosta la segona edició del No Surrender Festival a Vilanova de Bellpuig els dies 29 i 30 de juny. ARUM ha dut a terme la coordinació de prevenció de riscos laborals del muntatge i desmuntatge per tal que aquest gran esdeveniment es dugui a terme dins un entorn segur. No hi falteu!!

26/06/2018
Formació dels tècnics d'Arum al curs de Compostatge

Avui els tècnics d'ARUM som a Tiana realitzant la 3a Jornada del Curs de Ccompostatge del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) on hem dut a terme una pràctica de maneig de compostadors comunitaris i valoració del producte final. Aprenem cada dia per fer millor la nostra feina! Endavant!

13/06/2018
Arum visita a Madrid el 3r Foro de Medio Ambiente y Sostenibilidad a Tecma

Avui comencem el dia amb la visita dels tècnics d'ARUM a Tecma, Ifema, la Feria de Madrid, que celebra el 3r FSMS - Foro de Medio Ambiente y Sostenibilidad. Dia d'intercanvi, aprenentatge i trobada amb molts companys de professió.

07/06/2018
Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

Avui hem realitzat el rodatge d'un vídeo de les noves activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i que estrenarem el curs vinent, sobre el reciclatge de residus, el malbaratament alimentari, i les energies renovables... 3, 2, 1 Acció!

21/05/2018
Taller de Malbaratament Alimentari a l'Institut Joan Segura i Valls

Aquest divendres a Santa Coloma de Queralt es va dur a terme un Taller de Malbaratament Alimentari a l'Institut Joan Segura i Valls, promogut pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Els alumnes van gaudir de bons consells i d'una classe pràctica on van realitzar un plat d'espaguetis de carbassó al pesto. Bon profit!

16/05/2018
Campanya d'implantació de la recollida Porta a Porta a l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar

S'inicien les tasques informatives per la implantació de la recollida Porta a Porta a l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar amb reunions i punts informatius, promogut pel Consell Comarcal de la Selva.

08/05/2018
Pla d'Autoprotecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Avui s'ha dut a terme la sessió de treball d'elaboració del Pla d'Autoprotecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici que Arum Consultoria Ambiental està elaborant. A la sessió hi han assistit diferents organismes implicats en la gestió de les emergències.

27/04/2018
Jornades dels nous models de gestió de residus a les comarques de Lleida

Avui Marc Sans del Consell Comarcal del Pallars Sobirà explica la seva experiència amb el PaP, explicant-nos la última campanya realitzada per ARUM en aquesta comarca, a les "Jornades dels nous models de gestió de residus a les comarques de Lleida" que s'està realitzant al Consell Comarcal del Segrià.

11/04/2018
Repartim carmanyoles a les Escoles del Segrià

Aquesta setmana, dins la campanya de "Compromís" engegada pel Consell Comarcal del Segrià, s'han entregat unes carmanyoles als alumnes de les escoles del Segrià per tal de poder portar cada dia l'esmorzar i conscienciar als més petits en la generació de residus, com els embolcalls dels entrepans. Així tots hi sortirem guanyant!

07/04/2018
Taller de Malbaratament Alimentari a Blancafort

Aquest divendres ha tingut lloc a Blancafort un taller a l'Associació de Gent Gran sobre el malbaratament alimentari amb molt bona acollida i participació dins les diferents activitats continuades de la campanya Supera't del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

06/04/2018
Campanya de comunicació ambiental en relació al pap

Avui al Ple d'Alcaldes del Consell Comarcal del Segrià es presenta la nova Campanya de comunicació ambiental en relació al nou canvi de model de recollida de residus a la comarca que Arum Consultoria Ambiental durà a terme aquesta primavera sota el lema de "Compromís".

09/03/2018
Campanya de comunicació ambiental sobre els models de recolida de residus al Segrià

La presidenta del Consell Comarcal del Segrià, Maria Jose Invernon Modol i la representant de l’empresa Arum Consultoria Ambiental, signen el contracte de la campanya de comunicació ambiental, dirigia als habitants i començos que implantaran els nous models de recollida de residus al Segrià.

04/03/2018
Campanya de reforç del Porta a Porta al Pallars Sobirà

Arum Consultoria Ambiental ha engegat juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà una campanya de reforç en la recollida porta a porta de residus als pobles de la vall, on es premiarà als ciutadans que facin correctament la recollida selectiva.

21/02/2018
Wasteinprogress

Al llarg de tres dies tindrà lloc el segon fòrum internacional de gestió de residus municipals Wasteinprogress a Girona. Arum Consultoria Ambiental hi serà present per aprendre i compartir moltes experiències amb tots els experts i companys d'equip.

16/02/2018
Lliurament dels premis del concurs #pladurgellrecicla

Aquesta setmana es van lliurar els premis del concurs #pladurgellrecicla de la campanya de foment del reciclatge a la comarca del Pla d'Urgell "Suma't a la recollida selectiva" del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Gràcies per la participació de tots! Us animem a continuar reciclant i a aplicar tots els bons consells que els nostres educadors us van donar al llarg de tota la campanya.

24/11/2017
Contenidors d'Ecoembes

Avui hem estrenat a l'oficina d'Arum Consultoria Ambiental uns contenidors molt xulos dins de la campanya d'Ecoembes per al foment del reciclatge a les empreses. D'aquesta manera serem tots més eficients en la selecció dels residus també a la feina!

21/11/2017
Tallers de malbaratament d'aliments a les escoles de la Conca de Barberà

Els catalans llencem prop de 35 kg per persona de menjar malbaratat anualment, que equivalen a 112 € i al menjar de 25,5 dies l'any.
Per tal de conscienciar a la població més petita, aquesta setmana comencem els tallers de malbaratament d'aliments a les escoles de la Conca de Barberà on els nens i nenes aprendran diferents consells per evitar el malbarament.

30/10/2017
Jo reciclo, i tu?

Demà 31 d’octubre comença la campanya de suport per al foment de la recollida selectiva de residus al Pla d’Urgell amb el lema "Jo reciclo, i tu?". El tret de sortida serà a les 10.30 h a Mollerussa amb una roda de premsa al voltant d’una àrea de contenidors a l’avinguda del Canal, al final del passeig del Compositor Beethoven. Us hi esperem!

27/10/2017
Arum assisteix a la 19a Fira de Municipalia a Lleida

Els passats dies 24, 25 i 26 d'octubre, Arum va assistir a la 19a edició de Municipalia a la ciutat de Lleida, la fira de referència en les àrees d’equipaments i serveis urbans municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions. Arum va presentar el seu estand enfocat a la gestió dels residus, els estudis de dimensionament i les campanyes de sensibilització ambiental. També vam participar en una ponència sobre els sistemes de recollida de residus en comerços i grans productors.

11/10/2017
Implantació recollida matèria orgànica a Candasnos

Aquest mes d'octubre ha començat la prova pilot d'implantació de recollida de matèria orgànica al municipi de Candasnos a la comarca del Baix Cinca. Des d'Arum Consultoria Ambiental hem fet el treballs de campanya informativa a la població i un taller a l'escola adreçat als més petits. "Suma-T a la orgánica"!

01/08/2017
Finalitza el taller de reciclatge a les piscines

Hem finalitzat els tallers de reciclatge a les piscines del Pla d'Urgell.

20/07/2017
Lleidanatura

Aquí teniu el programa de tancament d'Ua1 FM on Sara Nadal ens parla sobre l'experiència d'Arum Consultoria Ambiental i la seva aportació pedagògica a la població en temàtica de medi ambient a través dels programes duts a terme al Lleidanatura.

17/07/2017
Supera't Conca de Barberà

Avui comencen els punts informatius a la Conca de Barberà per a la millora de la recollida de la fracció orgànica dins la campanya "Supera't! Reciclar recompensa".

06/07/2017
NO SURRENDER

Ja tenim el festival “NO SURRENDER” en marxa que tindrà lloc aquest cap de setmana a Vilanova de Bellpuig. Arum Consultoria Ambiental s’encarrega de la coordinació de prevenció de riscos laborals del muntatge i desmuntatge per tal que aquest gran esdeveniment es dugui a terme dins un entorn segur. No hi falteu, volem ser 1.001!!

03/07/2017
Festa del Reciclatge a l'escola d'Alfarràs

El passat dissabte dia 1 de juliol va tenir lloc a l’escola Pinyana d’Alfarràs, guanyadora del concurs de la campanya “Reduir, Reutilitzar, Reciclar et fa gran!” entre les escoles participants del Segrià, i com a cloenda de la campanya per aquest curs 2016-2017, la Festa del reciclatge.

03/07/2017
Campanya de sensibilització del reciclatge a les piscines del Pla d'Urgell

Avui comencen les activitats relacionades amb el reciclatge a les piscines dels municipis del Pla d'Urgell promogut pel Consell Comarcal.

26/06/2017
Campanya de sensibilització de la recollida selectiva a la Conca de Barberà

Us deixem un retall de la notícia d'avui del diari sobre la recollida selectiva de la matèria orgànica a la Conca de Barberà. Arum Consultoria Ambiental continuarà amb la campanya de sensibilització aquest estiu.

05/06/2017
Dia Mundial del Medi Ambient

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, Arum Consultoria Ambiental se'n va a Constantí a celebrar-ho. A partir de les 17:30 h estarem a la Plaça de les Escoles Velles fent tallers sostenibles i jocs diversos. Vine i et convidem a berenar! Perquè ARA TOCA!

02/06/2017
Setmana de l’Energia

Avui en el marc de la Setmana de l’Energia hem estat fent tallers i jugant al Joc de l’Energia a les escoles de Bellpuig.

29/05/2017
Arum assisteix a la 64a edició de Firanoia a Igualada

El passat cap de setmana tingué lloc a Igualada la 64a edició de Firanoia. Dins de la programació dels seus actes, Arum ha col·laborat amb un estand informant a la població sobre el reciclatge i facilitant bosses per a la recollida selectiva. També s'han realitzat diferents activitats i tallers de manualitats per a tota la mainada, ens els que han assistit més de 200 nens i nenes.

16/05/2017
Finalitzats els tallers de la campanya "Reduir, reutilitzar, reciclar et fa gran!" del Consell Comarcal del Segrià

Finalitzen els tallers dins la campanya "Reduir, reutilitzar, reciclar et fa gran!" iniciada pel Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració d'Arum Consultoria Ambiental, i donem l'enhorabona a totes les escoles participants i felicitem especialment a l'escola Pinyana d'Alfarràs, guanyadora del concurs i on s'hi celebrarà la festa del Medi Ambient el proper dia 1 de juliol! Enhorabona per la feina feta!

09/05/2017
Nova campanya informativa per millorar la recollida selectiva a Constantí "Ara toca!"

Al municipi de Constantí engeguem una campanya informativa per a la millora de la qualitat i la quantitat de la recollida selectiva de la fracció orgànica "Ara toca reciclar l'orgànica!", i que s’allargarà fins el proper dia 5 de juny. Per fer arribar la informació a la població, s'han instal·lat uns punts d'informació al Mercat Municipal els dies 18 de maig i 1 de juny, i a l'Avinguda Onze de Setembre el dia 25 de maig, on podras recollir un davantal de la campanya i un cubell per separar a casa les restes de matèria orgànica.

01/05/2017
Campanya informativa per la millora del reciclatge d'envasos als establiments HORECA d'Igualada

Durant el mes de maig s'inicia la segona fase de la campanya informativa per la millora del reciclatge d'envasos als establiments HORECA del municipi d'Igualada, que consta en el repartiment de més de 300 recipients per la recollida de vidre i envasos lleugers.

Vegeu més información a la noticia complerta penjada a la web de l'Ajuntament d'Igualada.

03/04/2017
Arum Consultoria Ambiental celebra 10 anys!

El passat divendres 31 de març es va celebrar 10é aniversari d’Arum Consultoria Ambiental i al seu torn, es va dur a terme la inauguració de la nova oficina.
Agraïm a tots els assistents la seva presencia i que així sigui durant molts i molts d’anys.

23/01/2017
Iniciem campanya de sensibilització ambiental porta a porta a grans generadors d’envasos lleugers i vidre d’Igualada

Iniciem campanya de sensibilització ambiental porta a porta a grans generadors d’envasos lleugers i vidre d’Igualada.
Es realitzaran mini auditories als establiments i s’entregaran els contenidors que creguin necessaris per a dur a terme la recollida selectiva de manera correcta.
També es comptarà amb una visita final en la es farà una caracterització qualitativa dels contenidors de vidre i envasos lleugers.

12/01/2017
Noves certificacions ISO 14001.2015 i ISO 9001.2015

Iniciem les primeres certificacions de clients amb les noves ISO 14001.2015 de Sistemes de Gestió Ambiental i ISO 9001.2015 de Sistemes de Gestió de la Qualitat.

Des del setembre del 2015, en que es publica la nova versió de les normes, les empreses ja poden realitzar l’adaptació a les noves versions ISO dels seus sistemes de gestió fins al setembre de 2018.

Per aquelles empreses o entitats que actualment no disposin de certificat, només podran fer-ho amb les ISO antigues fins a setembre de 2017.

09/01/2017
Iniciem l’any amb nous estudis de viabilitat i implantació del sistema de recollida Porta a Porta

Donat que el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 –PRECAT20- preveu un augment del cànon sobre la disposició de residus municipals en dipòsits controlats i al seu torn, un augment en la taxa d’escombraries que paguem, cal que reduïm la generació de residus i incrementem la correcta separació d’aquest, de tal manera que la fracció resta cada cop sigui menor.

12/12/2016
Iniciem la nova Campanya "Supera't" Reciclar compensa" a la Conca de Barberà

Avui s'ha fet la presentació pública de la nova campanya “Supera’t! Reciclar compensa”iniciativa del Consell Comarcal Conca de Barberà i gestionada Arum Serveis Ambientals.
Aquesta campanya es realitza amb l’objectiu de millorar la qualitat i quantitat de recollida selectiva dels municipis de la Comarca de la Conca de Barberà, fent un especial efesis en la fracció orgànica.

28/11/2016
Arum organitza una xerrada sobre la factura elèctrica a Bellpuig

L’Ajuntament de Bellpuig a promogut a través d’Arum una xerrada als veïns i veïnes del municipi, sobre consells pràctics per a millorar l’eficiència energètica en els habitatges i informació sobre la factura elèctrica.

22/11/2016
Iniciem campanya de sensibilització ambiental a Bellpuig

Aquesta campanya consta de varies actuacions, entre elles: Es realitzaran visites porta a porta i mini auditories a establiments, també visites porta a porta a totes les llars de municipi i finalment, tallers sobre la recollida selectiva de residus i compra responsables a les escoles i institut de Bellpuig.

13/11/2016
Arum Serveis Ambientals col•labora en el programa Lleida Natura de radio Ua1 Lleida

Des d’aquest setembre, Arum col•labora participant en la secció dels dimarts del programa Lleida Natura de radio Ua1, conduit per Francesc Balañá.
En aquestes intervencions es parla sobre diverses temàtiques d’actualitat relacionades amb l’àmbit del medi ambient i la protecció civil.

11/11/2016
Primera Jornada Teambuilding d'Arum Serveis Ambientals
Activitat dins la Primera Jornada Teambuilding d'Arum Serveis Ambiental

Arum ha realitzat la primera Jornada Teambuilding amb part de l'equip, aquesta ha estat molt satisfactòria.

S'ha treballat la motivació, autoconfiança, equip, estratègia i molt més!

04/10/2016
Arum ha col·laborat en el grup de treball per a la instal·lació de sensors al riu Sió per informar de les riuades en temps real

Us fem ressò sobre la notícia relacionada amb la instal•lació de sensors al riu Sió per informar de les riuades en temps real.
Arum Serveis Ambientals ha col•laborat en el grup de treball de Protecció Civil, l'Ajuntament d'Agramunt, Arantec Enginyeria i Alnus assessorament tècnic.

Per veure les notícies relacionades us adjuntem els següents pàgines web:
Notícia diari Segre: http://bit.ly/2dp1nWx
Notícia telenotícies migdia de TV3: http://bit.ly/2doIpQF

01/10/2016
Arum participa com a ponent en la Fira del Medi Ambient de Tàrrega 2016

El dia 1 d’octubre Mireia Bellart, de l’equip d’Arum, va realitzar una xerrada sobre consells pràctics per a millorar l’eficiència energètica als habitatges, un dels actes programats en la Fira Medi Ambient de Tàrrega.

19/09/2016
Iniciem la nova Campanya de Sensibilització Ambiental a les Escoles del Segrià

Aquesta campanya es realitza amb l’objectiu de millorar la qualitat i quantitat de recollida selectiva i prevenció de residus i va dirigida a les escoles de la Comarca del Segrià.
Com actuacions de campanya es duran a terme tallers per alumnes, professors, AMPA i resta de personal dels centres, a més de concursos i visites seguiment i diagnosi dels centres.

18/07/2016
Activitats sobre la recollida selectiva a les piscines del Pla d'Urgell

Durant aquest estiu Arum va realitzar tallers aquàtics sobre recollida selectiva de residus a totes les piscines dels municipis del Pla d’Urgell.
Aquesta activitat ha tingut una gran rebuda i una participació d’unes 400 persones. El públic principal han estat nens i nenes de la Comarca, però també hi ha hagut participació per part d’adults.
En aquest taller es dipositaven residus envasats dins la piscina i els participants els havien de llençar al contenidor correcte.

18/05/2016
Tallers d’estalvi energètic a les escoles de Bellpuig

Avui Arum ha estat realitzant un taller sobre l’estalvi energètic a les escoles Valeri Serra i Vedruna de Bellpuig. Aquesta activitat, entre altres, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Bellpuig que inicia així la participació en la Setmana de l’Energia que es celebrarà del 13 al 17 de juny d’aquest any.

Per a més informació:Blog Bellpuig energia

04/05/2016
Campanya a Palau-Solità i Plegamans

Actuacions de seguiment del Porta a Porta i compostadors del municipi

Arum ha participat en el seguiment del servei de recollida selectiva Porta a Porta dins la campanya de millora de la qualitat de la fracció orgànica, envasos lleugers i altres residus del municipi de Palau-Solità i Plegamans.

També s’ha fet un control dels compostadors als usuaris del municipi.

30/04/2016
Plantem arbres al primer bosc urbà de Lleida

Arum ha participat en la realització d’activitats i plantació d’arbres a la ciutat de Lleida.

Més de 50 nens han estat partícips de les activitats dutes a terme a l’Acadèmia “Plant for the Planet”. Una d’aquestes activitats ha estat la plantació d’arbres al nou bosc urbà de Cappont i ha contat amb la presencia d’Àngel Ros i els regidors Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans.

Plant for the Planet és una entitat d’àmbit internacional que treballa per frenar el canvi climàtic sensibilitzant a nens i nenes, es per aquest motiu que Arum ha realitzat uns tallers mediambientals a l’Escola Frederic Godàs.

Cliqueu aquí per veure més imatges de la plantada d'arbres al nou bosc urbà de Cappont

28/04/2016
Servei de recollida selectiva Porta a Porta

Arum ha estat realitzant una formació sobre la implantació i gestió del servei de recollida selectiva Porta a Porta, amb aquest motiu hem visitat Sort per a veure en primera persona el servei i la planta de compostatge de la que gaudeixen els veïns i veïnes del Pallars Sobirà.

08/04/2016
Campanya “Millorem Montcada i Reixac!”

Èxit de participació dins les actuacions de la campanya “Millorem Montcada i Reixac!”

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i el FCC han presentat el nou dispositiu de neteja viària i els nous contenidors de superfície. Arum hi ha participat realitzant tallers sobre reciclatge i compra responsable per als més petits. També s’ha dut a terme un punt informatiu per a tots aquells veïns del municipi que estiguessin interessats o tinguessin dubtes entorn la recollida selectiva de residus.

19/02/2016
Finalitza amb gran èxit la campanya SUMA’T a la recollida selectiva, BEN FETA! al Pla d'Urgell

Finalitzada la campanya “SUMA’T a la recollida selectiva, BEN FETA!” als municipis del Pla d’Urgell (exceptuant Mollerussa) i s’han visitat un total de 8.618 habitatges. També s'han visitat i auditat 212 comerços grans generadors de fracció orgànica i envasos lleugers. A més, també es van realitzar 17 punts informatius, en els que va haver una assistència total de 1.312 persones.
Es va dur a terme un taller de compra responsable a 6 associacions de dones en les que van assistir un total de 125 persones i es van realitzar 82 tallers de diferent temàtica a les escoles de la Comarca amb la participació de 1.760 alumnes.

10/11/2015
Arum inicia la redacció dels nous PAESC

Arum comença a redactar Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) d’alguns municipis de la província de Lleida, Barcelona i Tarragona.

06/11/2015
Campanya de comunicació i street marketing SUMA'T A LA RECOLLIDA SELECTIVA, BEN FETA! al Pla d'Urgell.

Avui s'inicia la campanya SUMA'T A LA RECOLLIDA SELECTIVA, BEN FETA! AL PLA D'URGELL.
Campanya d'street marketing amb veïns i veïnes del Pla, per tal de conscienciar i difondre les novetats del servei respecte la reducció de boca dels contenidors d'envasos lleugers i de matèria orgánica!

La campanya inclou un gran abast d'actuacions per a la ciutadania, grans generados, escoles, i ens municipals, acompanyada d'una potent estratègia de comunicació i marqueting.

15/09/2015
ARUM Enginyeria - Medi Ambient -Protecció Civil a la 18 Fira de Municipalia a Lleida

Des del dimarts dia 13 d'octubre fins al divendres 16, ens podreu trobar a la 18 FIRA DE MUNICIPALIA (Saló Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals) que es celebra a Lleida (recinte dels Camps Elisis).

Ens podreu trobar al pavelló número 4 on us presentarem tots els nostres serveis en l'àmbit del medi ambient, la enginyeria i la protecció civil, entre d'altres. No dubteu en venir a visitar-nos

15/08/2015
Setmana de l'Energia 2015

Iniciem la setmana de l’energia amb un gran nombre d’activitats arreu del territori Català:

  • Xerrades
  • Exposicions
  • Tallers educatius

L’objectiu final és estalviar econòmicament i energèticament a les nostres llars, empreses i administracions...

15/06/2015
Campanya de reforç de la recollida selectiva de la matèria orgànica al municipi de Castellbisbal (Barcelona)

Finalitza la CAMPANYA PER LA MILLORA DE LA RECOLLIDA SELECTIVA AL MUNICIPI DE CASTELLBISBAL (Vallès Occidental)

S'han realitzat diferents actuacions en els últims 6 mesos, un equip d'educadors ambientals han recorregut els carrers del municipi fent visites porta a porta als domicilis, grans generadors, i habilitant punts informatius al carrer, per tal d'informar a tota la ciutadania per millorar el reciclatge, informar sobre els nous contenidors i altres novetats del servei

21/04/2015
Festa del reciclatge Bellpuig

Èxit de participació a la FESTA DEL RECICLATGE que vam organitzar el passat diumenge a Bellpuig. Més d'un centenar de nens i nenes d'entre 1 i 12 anys, així com molts dels pares assistents, van participar en els tallers i la gincana familiar organitzats.

L'acte va incloure regals i berenar per a tots els assistents, un obsequi pels guanyadors de la gincama i el sorteig d'una bicicleta entre els nens i nenes assistents!!

13/04/2015
Pla d'Autoprotecció Assemblea General Ordinària 2015 de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Èxit participatiu i organitzatiu de l'Assemblea General Ordinària 2015 de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrada ahir diumenge al Pavelló Barris Nord de Lleida, acte del qual vam ser els assessors i redactors del seu PLA D'AUTOPROTECCIÓ DAVANT EMERGÈNCIES!

15/03/2015
Campanya SUMA'T a la recollida selectiva a la ciutat de Mollerussa

S'inicia la Campanya Suma'T a la recollida selectiva a la ciutat de Mollerussa (Consell Comarcal del Pla d'Urgell)

Aprofitant la reubicació dels nous contenidors es fa un reforç a la recollida selectiva a tots els públics del municipi: ciutadania, col·lectius específics, nens i nenes de l’àmbit educatiu i grans generadors, principalment de FORM i Vidre.

Es realitzaran diferents actuacions durant un període de 9 mesos.

27/11/2014
Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)

Avui s’ha publicat al DOGC el Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals i s’estableix el procediment per a la seva tramitació conjunta.
Tal i com s’exposa en els preliminars del Decret l’objectiu d’aquest és la facilitació de la tasca municipal en l’àmbit de la planificació de les emergències i això es materialitza en, principalment, dues qüestions;

– Simplificació de la tramitació
– Unificació de PBEM, PAM i PEM en un únic document que reculli tots els riscos haguts (DUPROCIM)

24/07/2014
ARUM ja està adherida al Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció d'emnissions de gasos efecte hivernacle!

ARUM ENGINYERIA -MEDI AMBIENT- PROTECCIÓ CIVIL, ja es troba adherida al Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció d'emnissions de gasos efecte hivernacle (GEH).

A través d'aquest programa, la nostra empresa es compromet voluntàriament a fer el seguiment de les nostres emissions i a establir mesures que contribueixen a la seva reducció, anant més enllà del què ens marca la normativa.

11/06/2014
Èxit a la campanya per al foment de la recollida selectiva de la FORM a la comarca de l’Urgell

S’atorga el màxim de puntuació a la proposta realitzada per ARUM al Consell Comarcal de l’Urgell referent a la convocatòria d’ajuts per als projectes de foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (2013).

06/06/2014
Campanya de millora de la recollida selectiva de la matèria orgànica a la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona).

Durant els mesos de juny i juliol s’executarà la campanya de comunicació ambiental per a la millora de la recollida selectiva de l’orgànica a la comarca de la Conca de Barberà, sota el lema SUPERA’T RECICLAR COMPENSA!.

Durant aquests mesos es realitzaran diversos punts informatius al carrer pels municipis de la comarca, així com visites als establiments comercials generadors de matèria orgànica, i altres activitats adreçades a la població, escolars, i establiments comercials.

02/06/2014
Inici de la campanya de comunicació per la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Constantí (Tarragonès).

Durant el mes de juny de 2014 s'ha iniciat la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica al municipi de Constantí (Tarragonès).

S'ha dissenyat una imatge específica per a la campanya de comunicació, "A CONSTANTÍ ARA TOCA RECICLAR L'ORGÀNICA", fil conductor de tots els materials i actuacions de campanya. Paral·lelament a la implantació de l'orgànica, la campanya també pretén donar un impuls a la recollida selectiva de la resta de les fraccions i fomentar la reducció d'impropis.

La campanya s'executarà a partir de les següents actuacions Visita porta a porta a tots els domicilis de Constantí, per lliurar el kit del reciclatge; Visita als establiments comercials generadors de matèria orgànica; Tallers a les escoles del municipi; Xerrades amb col·lectius i associacions municipals.

12/05/2014
LET'S CLEAN UP EUROPE!

El passat dia 09 de maig, es va celebrar l'EUROPEAN CLEAN UP DAY, on es van organitzar diverses jornades per a la neteja d'espais naturals.

Nosaltres hi vam ser presents amb la neteja de la platja de Bellamar, al municipi de Premià de Mar, on es van recollir diversos quilograms de brossa abocada a la platja, gràcies a la col·laboració d'una vintena de voluntaris.

15/04/2014
Convocatòria d' Ajuts a la Gestió Forestal Sostenible per a finques de titularitat pública

Avui ha sortit els Ajuts a la Gestió Forestal Sostenible per a finques de titularitat pública.

Destinats a:

1. Redacció i revisió d’instruments d’ordenació forestal.

2. Millora d’infraestructures.

3. Els conceptes aclarida de millora, tallada selectiva, pela de suro de reduïda qualitat i les estassades necessàries per executar aquests treballs, tractament de restes vegetals vora camins i tractament de restes vegetals a la unitat d’actuació.

4. Infraestructures en la prevenció d’incendis.

5. Transformació i comercialització de productes forestals.

A continuació adjuntem el link amb les bases de la convocatòria:

Ajuts gestió forestal sostenible

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 5 de maig.

Des d’ARUM us oferim els nostres serveis per la tramitació de la sol·licitud de l’ajut, així com l'execució de les actuacions objecte de la convocatòria.

01/12/2013
S’inicia la Campanya a L’URGELL RECICLEM I GUANYEM. RECICLAR COMPTA per la millora de la recollida selectiva de la comarca de l’Urgell

S’inicia la Campanya a L’URGELL RECICLEM I GUANYEM. RECICLAR COMPTA per la millora de la recollida selectiva de la comarca de l’Urgell

La campanya està composta per un conjunt d’actuacions durant un període de 4 mesos, el públic diana és la població, les escoles i establiments comercials.

30/10/2013
NOUS CURSOS TEÒRIC I PRÀCTICS DE FORMACIÓ BÀSICA CONTRA INCENDIS.

Ja disposem de la nova oferta formativa en CURSOS SOBRE EMERGÈNCIES, BÀSIC CONTRA INCENDIS, EXTINCIÓ DEL FOC, etc.

Els nostres cursos ajuden a les empreses a implantar els seus Plans d'Emergència i Plans d'Autoprotecció, dotant d'una formació especialitzada als seus treballadors i grups d'emergència, tant a nivell teòric com pràctic.

Els nostres cursos s'adapten a les necessitats de les empreses, tant en contingut, horaris, grups, etc., i alhora són bonificables per Fundació Tripartita.

21/10/2013
ARUM Enginyeria - Medi Ambient -Protecció Civila a la 17 Fira de Municipalia a Lleida

Des del dimarts dia 22 d'octubre fins al divendres 25, ens podreu trobar a la 17 FIRA DE MUNICIPALIA (Saló Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals) que es celebra a Lleida (recinte dels Camps Elisis).

Ens podreu trobar al pavelló número 3 on us presentarem tots els nostres serveis en l'àmbit del medi ambient, la enginyeria i la protecció civil, entre d'altres. No dubteu en venir a visitar-nos!

28/06/2013
Convocatòria 2013 d'Ajuts per als projectes de foment de la recollida selectiva de la FORM

El passat dia 26 de juny es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 6404) la Resolució TES/1348/2013, de 19 de juny, per la qual s’aproven les bases i es fa pública la convocatòria per a l’any 2013 d’ajuts per als projectes de forment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals.

Recordar-vos que aquests ajuts tenen per objecte el foment de la recollida selectiva de la FORM, per dos tipus de projectes:

- Projectes de nova implantació o ampliació de la recollida selectiva de la FORM;

- Projectes i actuacions de millora de la recollida selectiva de la FORM.

Les actuacions a subvencionar seran realitzades en el termini de 2 anys a partir de la data de resolució d’atorgament de la subvenció

Des d’ARUM SERVEIS AMBIENTALS us oferim els nostres serveis per a l’elaboració dels projectes tècnics per a la sol·licitud de l’ajut, així com el disseny i execució de les actuacions de comunicació i informació objecte de la convocatòria.

El termini per presentar les sol·licituds d’aquesta convocatòria finalitzarà el 20 de setembre de 2013.

15/01/2013
Obligacions en matèria de residus a les empreses.

Com cada any, durant el primer trimestre, algunes empreses han de complir amb algunes obligacions en matèria de residus, les quals resumim a continuació.

a) Declaració Anual de Residus Industrials (DARI).

b) Declaració Anual d'Envasos (DAE).

d) Pla Empresarial de Prevenció de Residus d'Envasos (PEP).

10/12/2012
Els pavellons i esdeveniments públics que es realitzen en motiu de les festes de Nadal (concerts, sopars populars, etc.) cal que disposin de Pla d'Autoprotecció o Pla d'Emergència.

Els pavellons i edificis, així com altres esdeveniments públics, que acullin actes festius i esportius estan obligats a l'elaboració i implantació del Pla d'Autoprotecció o, també conegut com a Pla d'Emergència, amb l'objectiu de valorar i minimitzar els riscos associats a les activitats que s'hi realitzen.

Recentment, i arrel dels esdeveniments ocorreguts al Madrid Arena, s'ha denotat l'increment de peticions per part dels Ajuntaments, entitats i empreses organitzadores, per a la realització d'aquests Plans.

Recordar que aquests Plans d'Autoprotecció cal que estiguin elaborats per tècnics acreditats per la Generalitat de Catalunya, i realitzar-se segons el que estableix el Decret 82/2010. A Arum Serveis Ambientals disposem de tècnics acreditats de tots els nivells, IA, IB i IC, i disposem d'àmplia experiència tant pel que fa a esdeveniments públics i de pública concurrència, activitats esportives, activitats residencials, docents, etc.

10/12/2012
Oberta la convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) 2013-2016 per a Ajuntaments i ens locals.

El passat 28 de novembre es va publicar el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) 2013-2016 per a Ajuntaments i ens locals.

Com a novetat, aquest quadrienni s'afegeix la possibilitat d'incloure les despeses corrents de reparacions, manteniment i conservació , i es manté la possibilitat de presentar-s'hi per a noves inversions.

Aquest pla, amb una dotació inicial pressupostària de 200 milions d'euros per part de la Generalita de Catalunya, i més de 400 milions de les diputacions catalanes, espera contribuir a l'impuls local promovent accions de suport al sector de la constucció, alliberar despesa corrent dels ens locals per permetre destinar recursos a altres accions que garanteixin l'estat del benestar, i fomentar la cultura del manteniment de les inversions fetes abans de l'inici de les obres.

El termini de presentació de les sol·licituds és fins al 23 de gener del 2013, via telémática. Des d'Arum us asesorem en la seva tramitació, així com en l'elaboració de la memòria justificativa i motivada de necessitats per a presentar-vos a la convocatòria, i elaborem els projectes bàsics i executis necessaris més endavant per a les obres.

25/10/2012
A ARUM SERVEIS AMBIENTALS iniciem els treballs de redacció dels Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) d’alguns municipis de la província de Lleida.

Els Ajuntaments signataris del PAES es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a reduir les seves emissions de CO2 en el seu territori en més del 20% per l’any 2020, mitjançant la redacció i execució de Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES).

Per aconseguir aquest objectiu, els redactem:

- Inventari d’emissions de referència (IRE) com a recull de dades de partida.

- Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), el qual s’aprova per part del ple de l’Ajuntament del municipi, en el termini màxim d’un any des de la data d’adhesió al Pacte.

- Tot tipus d’assessorament i suport per a implementar mesures i accions del PAES.

- Informes d’implantació que indiquin el grau d’execució del programa (cada 2 anys) i els informes d’acció amb resultats provisionals (cada 4 anys).

- Promoció d’activitats per la ciutadania.

07/08/2012
Iniciem els treballs d'elaboració del PLA D'AUTOPROTECCIÓ DEL MERCAT DELS DIUMENGES DE TORREFARRERA.
Diari El Segre, 05/08/12

Arum Serveis Ambientals inicia els treballs per a l'elaboració del PLA D'AUTOPROTECCIÓ DEL MERCAT DELS DIUMENGES DE TORREFARRERA (PAU), per donar compliment al Decret 82/2010. Aquest pla s'elabora amb l'objectiu de millorar la seguretat dels visitants i usuaris del mercat, i preveure possibles situacions d'emergència. Al finalitzar l'elaboració del document tècnic, es procedirà a realitzar les actuacions d'implantació del Pla amb formació a tots els grups d'emergència municipals que intervenen en el mercat, informació per als paradistes, etc.

El mercat de Torrefarrera s'ha consolidat com un dels mercats a l'aire lliure de referència a la província de Lleida, Tarragona i la Franja de Ponent, amb 225 llicències de paradistes vigents i una afluència de visitants de més de 3.000 persones cada diumenge.

Adjuntem notícia publicada al Diari El Segre, el diumenge 5 d'agost de 2012.

01/06/2012
Intervenció en els Jornades sobre Plans d'Autoprotecció, organitzades per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Els passats dia 30 i 31 de maig, vam participar com a ponents en les Jornades sobre Plans d'Autoprotecció, celebrades a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, en la Ponència de Tècnics que elaboren PAUs.

En aquestes jornades hi van assistir tècnics de tots els àmbits afectats, entre els quals s’hi trobaven tècnics municipals, comarcals, de la DGPC, així com tècnics de l’àmbit privat i dels diversos col·legis professionals que participen en l’elaboració dels PAUs.

Com a novetats, es va parlar de la incorporació de la figura del tècnic comarcal a la plataforma HERMES, la futura redacció de guies sectorials d’ajuda per a l’elaboració del PAU, entre d’altres aspectes.

18/05/2012
1era. Olimpíada dels Residus de la comarca de l'Urgell

Avui, al Teatre l'Ateneu de Tàrrega es durà a terme la 1a. OLIMPÍADA DELS RESIDUS, organitzada per ARUM SERVEIS AMBIENTALS i el Consell Comarcal de l'Urgell, i presentada per Carles Gómez, veu del grup musical targarí LEXUS.
L’Olimpíada dels residus està dirigida a tots els alumnes de 1er d’ESO dels centres escolars de l'Urgell, i es realitzaran una sèrie de preguntes sobre els continguts que en els últims mesos han estat tractant tots els alumnes al Blog de Residus, creat i gestionat per ARUM, i on es convocaven activitats i concursos entorn la gestió i el reciclatge dels residus, a nivell general, i en l'àmbit de la comarca.

També, veurà la llum l'exposició itinerant els ESGLAONS DEL RECICLATGE, creació d'ARUM per al Consell Comarcal de l'Urgell, sobre la importància i els beneficis econòmics del reciclatge.

23/05/2011
ARUM SERVEIS AMBIENTALS diposa de tècnics acreditats per a l'elaboració de Plans d'Autoprotecció (PAU).

Amb l'entrada en vigor del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures, tots els centres, instal·lacions i activitats, públiques i privades, incloses en l'annex I de l'esmentat Decret hauran d'elaborar el seu Pla d'Autoprotecció (PAU) corresponent.

Arum Serveis Ambientals disposa de personal tècnic competent per a l'elaboració dels plans de protecció civil en l'àmbit de la protecció civil.

Aquests plans hauran de ser elaborats i tramitats a l'òrgan competent, i ser implantats en el termini màxim d'un any.

Dia Mundial de l’Alimentació

Dins els actes del Dia Mundial de l’Alimentació, s'ha realitzat aquest divendres el taller de "Malbaratament alimentari" amb l'Associació de Dones de Barberà de la Conca dins la Campanya "Supera't".