Notícias
15/06/2020
Campanya de comunicació per la implantació de contenidors intel·ligents a Sant Just Desvern
Font: Ajuntament Sant Just Desvern

ARUM resulta adjudicatària del contracte per al disseny de l' Estratègia comunicativa per a la implantació del nou servei de recollida de residus de Sant Just Desvern, el qual incorporarà contenidors intel·ligents per a la recollida domèstica i la recollida porta a porta en l'àmbit comercial.

18/12/2019
Arum elabora els Plans de Gestió Sostenible del Cicle de l’Aigua per donar compliment a les Ordenances municipals per a l’estalvi d’aigua.

Des d’Arum elaborem els Plans de Gestió Sostenible del Cicle de l’Aigua, seguint els criteris de desenvolupament sostenible i adequant cada estudi a les característiques tècniques i les necessitats de cada empresa.

14/09/2018
Arum col·labora amb el "Cómo Como Festival" a Barcelona

Els dies 14, 15 i 16 de setembre es celebra la 3a edició del Cómo Como Festival a Barcelona, el primer festival del país dedicat a l'alimentació saludable. Arum participa en tres tallers dirigits a nens i nenes de 4 a 12 anys: el joc de la "Oca", el "Memory" i el "Qui es quí?", jocs didàctics per aprendre a reciclar!

13/09/2018
Presentació de la web oficial de "El porta a porta del Segrià"

Arum us presenta la web oficial del nou model de recollida de residus amb sistema porta a porta dels pobles del Segrià. Cerca "El porta a porta del Segrià" a la web, i informa't, trobaràs tot el que cal saber per fer-ho bé i resoldre tots els teus dubtes.

29/08/2018
Campanya d'implantació del Porta a Porta al nucli antic de Montblanc

Aquesta setmana ARUM ha engegat la campanya informativa informativa del sistema de recollida de residus Porta a Porta al nucli antic de Montblanc, promoguda per l'Ajuntament i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que s’implantarà com a prova pilot al centre històric de la vila l’1 d’octubre i faectarà als establiments i activitats econòmiques, i als domicilis dins de la muralla.

14/07/2018
A el Pi de Sant Just +RECICLATGE, ara amb PaP

ARUM engega les sessions informatives sobre el nou servei de recollida de residus porta a porta a el Pi de Sant Just, gràcies a l'Ajuntament d'Olius, sota el lema "A el Pi de Sant Just +RECICLATGE ara amb PaP". Alhora es durà a terme la formació dels operaris de la recollida de residus del nou servei que entrarà en funcionament el proper 1 d'agost.

09/07/2018
Campanya informativa del nou model de recollida de residus Porta a Porta dels pobles del Segrià

Ja tenim a punt el material per la campanya informativa del nou model de recollida de residus amb sistema Porta a Porta dels pobles del Segrià sota el lema Compromís, engegada pel Consell Comarcal del Segrià. Demà comencen les sessions informatives sobre el nou servei, amb el tret de sortida als Alamús. Participa del canvi, el compromís és de tots!

28/06/2018
Arum al No Surrender Festival a Vilanova de Bellpuig

S'acosta la segona edició del No Surrender Festival a Vilanova de Bellpuig els dies 29 i 30 de juny. ARUM ha dut a terme la coordinació de prevenció de riscos laborals del muntatge i desmuntatge per tal que aquest gran esdeveniment es dugui a terme dins un entorn segur. No hi falteu!!

26/06/2018
Formació dels tècnics d'Arum al curs de Compostatge

Avui els tècnics d'ARUM som a Tiana realitzant la 3a Jornada del Curs de Ccompostatge del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) on hem dut a terme una pràctica de maneig de compostadors comunitaris i valoració del producte final. Aprenem cada dia per fer millor la nostra feina! Endavant!

13/06/2018
Arum visita a Madrid el 3r Foro de Medio Ambiente y Sostenibilidad a Tecma

Avui comencem el dia amb la visita dels tècnics d'ARUM a Tecma, Ifema, la Feria de Madrid, que celebra el 3r FSMS - Foro de Medio Ambiente y Sostenibilidad. Dia d'intercanvi, aprenentatge i trobada amb molts companys de professió.

07/06/2018
Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

Avui hem realitzat el rodatge d'un vídeo de les noves activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i que estrenarem el curs vinent, sobre el reciclatge de residus, el malbaratament alimentari, i les energies renovables... 3, 2, 1 Acció!

21/05/2018
Taller de Malbaratament Alimentari a l'Institut Joan Segura i Valls

Aquest divendres a Santa Coloma de Queralt es va dur a terme un Taller de Malbaratament Alimentari a l'Institut Joan Segura i Valls, promogut pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Els alumnes van gaudir de bons consells i d'una classe pràctica on van realitzar un plat d'espaguetis de carbassó al pesto. Bon profit!

16/05/2018
Campanya d'implantació de la recollida Porta a Porta a l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar

S'inicien les tasques informatives per la implantació de la recollida Porta a Porta a l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar amb reunions i punts informatius, promogut pel Consell Comarcal de la Selva.

08/05/2018
Pla d'Autoprotecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Avui s'ha dut a terme la sessió de treball d'elaboració del Pla d'Autoprotecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici que Arum Consultoria Ambiental està elaborant. A la sessió hi han assistit diferents organismes implicats en la gestió de les emergències.

27/04/2018
Jornades dels nous models de gestió de residus a les comarques de Lleida

Avui Marc Sans del Consell Comarcal del Pallars Sobirà explica la seva experiència amb el PaP, explicant-nos la última campanya realitzada per ARUM en aquesta comarca, a les "Jornades dels nous models de gestió de residus a les comarques de Lleida" que s'està realitzant al Consell Comarcal del Segrià.

11/04/2018
Repartim carmanyoles a les Escoles del Segrià

Aquesta setmana, dins la campanya de "Compromís" engegada pel Consell Comarcal del Segrià, s'han entregat unes carmanyoles als alumnes de les escoles del Segrià per tal de poder portar cada dia l'esmorzar i conscienciar als més petits en la generació de residus, com els embolcalls dels entrepans. Així tots hi sortirem guanyant!

07/04/2018
Taller de Malbaratament Alimentari a Blancafort

Aquest divendres ha tingut lloc a Blancafort un taller a l'Associació de Gent Gran sobre el malbaratament alimentari amb molt bona acollida i participació dins les diferents activitats continuades de la campanya Supera't del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

06/04/2018
Campanya de comunicació ambiental en relació al pap

Avui al Ple d'Alcaldes del Consell Comarcal del Segrià es presenta la nova Campanya de comunicació ambiental en relació al nou canvi de model de recollida de residus a la comarca que Arum Consultoria Ambiental durà a terme aquesta primavera sota el lema de "Compromís".

09/03/2018
Campanya de comunicació ambiental sobre els models de recolida de residus al Segrià

La presidenta del Consell Comarcal del Segrià, Maria Jose Invernon Modol i la representant de l’empresa Arum Consultoria Ambiental, signen el contracte de la campanya de comunicació ambiental, dirigia als habitants i començos que implantaran els nous models de recollida de residus al Segrià.

04/03/2018
Campanya de reforç del Porta a Porta al Pallars Sobirà

Arum Consultoria Ambiental ha engegat juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà una campanya de reforç en la recollida porta a porta de residus als pobles de la vall, on es premiarà als ciutadans que facin correctament la recollida selectiva.

21/02/2018
Wasteinprogress

Al llarg de tres dies tindrà lloc el segon fòrum internacional de gestió de residus municipals Wasteinprogress a Girona. Arum Consultoria Ambiental hi serà present per aprendre i compartir moltes experiències amb tots els experts i companys d'equip.

16/02/2018
Lliurament dels premis del concurs #pladurgellrecicla

Aquesta setmana es van lliurar els premis del concurs #pladurgellrecicla de la campanya de foment del reciclatge a la comarca del Pla d'Urgell "Suma't a la recollida selectiva" del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Gràcies per la participació de tots! Us animem a continuar reciclant i a aplicar tots els bons consells que els nostres educadors us van donar al llarg de tota la campanya.

24/11/2017
Contenidors d'Ecoembes

Avui hem estrenat a l'oficina d'Arum Consultoria Ambiental uns contenidors molt xulos dins de la campanya d'Ecoembes per al foment del reciclatge a les empreses. D'aquesta manera serem tots més eficients en la selecció dels residus també a la feina!

21/11/2017
Tallers de malbaratament d'aliments a les escoles de la Conca de Barberà

Els catalans llencem prop de 35 kg per persona de menjar malbaratat anualment, que equivalen a 112 € i al menjar de 25,5 dies l'any.
Per tal de conscienciar a la població més petita, aquesta setmana comencem els tallers de malbaratament d'aliments a les escoles de la Conca de Barberà on els nens i nenes aprendran diferents consells per evitar el malbarament.

30/10/2017
Arum asiste a la 19ª Feria de Municipalia en Lleida

Los pasados ​​días 24, 25 y 26 de octubre, Arum asistió a la 19ª edición de Municipalia en la ciudad de Lleida, la feria de referencia en las áreas de equipamientos y servicios urbanos municipales, medio ambiente, tratamiento de residuos y soluciones para las administraciones. Arum presentó su estand enfocado a la gestión de los residuos, a los estudios de dimensionamiento y las campañas de sensibilización ambiental. También participamos en una ponencia sobre los sistemas de recogida de residuos en comercios y grandes productores.

30/10/2017
Jo reciclo, i tu?

Demà 31 d’octubre comença la campanya de suport per al foment de la recollida selectiva de residus al Pla d’Urgell amb el lema "Jo reciclo, i tu?". El tret de sortida serà a les 10.30 h a Mollerussa amb una roda de premsa al voltant d’una àrea de contenidors a l’avinguda del Canal, al final del passeig del Compositor Beethoven. Us hi esperem!

11/10/2017
Implantació recollida matèria orgànica a Candasnos

Aquest mes d'octubre ha començat la prova pilot d'implantació de recollida de matèria orgànica al municipi de Candasnos a la comarca del Baix Cinca. Des d'Arum Consultoria Ambiental hem fet el treballs de campanya informativa a la població i un taller a l'escola adreçat als més petits. "Suma-T a la orgánica"!

01/08/2017
Finalitza el taller de reciclatge a les piscines

Hem finalitzat els tallers de reciclatge a les piscines del Pla d'Urgell.

20/07/2017
Lleidanatura

Aquí teniu el programa de tancament d'Ua1 FM on Sara Nadal ens parla sobre l'experiència d'Arum Consultoria Ambiental i la seva aportació pedagògica a la població en temàtica de medi ambient a través dels programes duts a terme al Lleidanatura.

17/07/2017
Supera't Conca de Barberà

Avui comencen els punts informatius a la Conca de Barberà per a la millora de la recollida de la fracció orgànica dins la campanya "Supera't! Reciclar recompensa".

06/07/2017
NO SURRENDER

Ja tenim el festival “NO SURRENDER” en marxa que tindrà lloc aquest cap de setmana a Vilanova de Bellpuig. Arum Consultoria Ambiental s’encarrega de la coordinació de prevenció de riscos laborals del muntatge i desmuntatge per tal que aquest gran esdeveniment es dugui a terme dins un entorn segur. No hi falteu, volem ser 1.001!!

03/07/2017
Festa del Reciclatge a l'escola d'Alfarràs

El passat dissabte dia 1 de juliol va tenir lloc a l’escola Pinyana d’Alfarràs, guanyadora del concurs de la campanya “Reduir, Reutilitzar, Reciclar et fa gran!” entre les escoles participants del Segrià, i com a cloenda de la campanya per aquest curs 2016-2017, la Festa del reciclatge.

03/07/2017
Campanya de sensibilització del reciclatge a les piscines del Pla d'Urgell

Avui comencen les activitats relacionades amb el reciclatge a les piscines dels municipis del Pla d'Urgell promogut pel Consell Comarcal.

26/06/2017
Campanya de sensibilització de la recollida selectiva a la Conca de Barberà

Us deixem un retall de la notícia d'avui del diari sobre la recollida selectiva de la matèria orgànica a la Conca de Barberà. Arum Consultoria Ambiental continuarà amb la campanya de sensibilització aquest estiu.

05/06/2017
Dia Mundial del Medi Ambient

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, Arum Consultoria Ambiental se'n va a Constantí a celebrar-ho. A partir de les 17:30 h estarem a la Plaça de les Escoles Velles fent tallers sostenibles i jocs diversos. Vine i et convidem a berenar! Perquè ARA TOCA!

02/06/2017
Setmana de l’Energia

Avui en el marc de la Setmana de l’Energia hem estat fent tallers i jugant al Joc de l’Energia a les escoles de Bellpuig.

29/05/2017
Arum participó en la 64a edición de Firanoia en Igualada

El pasado fin de semana tuvo lugar en Igualada la 64ª edición de Firanoia. Dentro de la programación de sus actos, Arum ha colaborado con un stand informando a la población sobre el reciclaje y facilitando bolsas para la recogida selectiva. También se han realizado diferentes actividades y talleres de manualidades para todos los niños, en los que han asistido más de 200 niños y niñas.

16/05/2017
Finalizados los talleres de la campaña "Reducir, reutilizar, reciclar te hace grande!" del Consell Comarcal del Segrià

Finalizan los talleres dentro de la campaña "Reducir, reutilizar, reciclar te hace grande!" iniciada por el Consell Comarcal del Segrià, con la colaboración de Arum Consultoría Ambiental, y damos la enhorabuena a todas las escuelas participantes y felicitamos especialmente a la escuela Pinyana de Alfarrás, ganadora del concurso y donde se celebrará la Fiesta del Medio Ambiente el próximo día 1 de julio! Enhorabuena por el trabajo hecho!

09/05/2017
Nueva campaña informativa para mejorar la recogida selectiva en Constantí "Ahora toca!"

En el municipio de Constantí ponemos en marcha una campaña informativa para la mejora de la calidad y la cantidad de la recogida selectiva de la fracción orgánica "Ahora toca reciclar la orgánica!", que se alargará hasta el próximo día 5 de junio. Para hacer llegar la información a la población, se han instalado unos puntos de información en el Mercado Municipal los días 18 de mayo y 1 de junio, y en la Avenida Once de Septiembre el día 25 de mayo, donde podrás recoger un delantal de la campaña y un cubo para separar en casa los restos de materia orgánica.

01/05/2017
Campaña informativa para la mejora del reciclaje de envases en los establecimientos HORECA de Igualada

Durante el mes de mayo se inicia la segunda fase de la campaña informativa para la mejora del reciclaje de envases en los establecimientos HORECA del municipio de Igualada, que consta en el reparto de más de 300 recipientes para la recogida de vidrio y envases ligeros. Ver más información en la noticia completa colgada en la web del Ayuntamiento de Igualada.

03/04/2017
Arum Consultoria Ambiental celebra 10 anys!

El passat divendres 31 de març es va celebrar 10é aniversari d’Arum Consultoria Ambiental i al seu torn, es va dur a terme la inauguració de la nova oficina.
Agraïm a tots els assistents la seva presencia i que així sigui durant molts i molts d’anys.

23/01/2017
Iniciem campanya de sensibilització ambiental porta a porta a grans generadors d’envasos lleugers i vidre d’Igualada

Iniciem campanya de sensibilització ambiental porta a porta a grans generadors d’envasos lleugers i vidre d’Igualada.
Es realitzaran mini auditories als establiments i s’entregaran els contenidors que creguin necessaris per a dur a terme la recollida selectiva de manera correcta.
També es comptarà amb una visita final en la es farà una caracterització qualitativa dels contenidors de vidre i envasos lleugers.

12/01/2017
Noves certificacions ISO 14001.2015 i ISO 9001.2015

Iniciem les primeres certificacions de clients amb les noves ISO 14001.2015 de Sistemes de Gestió Ambiental i ISO 9001.2015 de Sistemes de Gestió de la Qualitat.

Des del setembre del 2015, en que es publica la nova versió de les normes, les empreses ja poden realitzar l’adaptació a les noves versions ISO dels seus sistemes de gestió fins al setembre de 2018.

Per aquelles empreses o entitats que actualment no disposin de certificat, només podran fer-ho amb les ISO antigues fins a setembre de 2017.

09/01/2017
Iniciem l’any amb nous estudis de viabilitat i implantació del sistema de recollida Porta a Porta

Donat que el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 –PRECAT20- preveu un augment del cànon sobre la disposició de residus municipals en dipòsits controlats i al seu torn, un augment en la taxa d’escombraries que paguem, cal que reduïm la generació de residus i incrementem la correcta separació d’aquest, de tal manera que la fracció resta cada cop sigui menor.

12/12/2016
Iniciem la nova Campanya "Supera't" Reciclar compensa" a la Conca de Barberà

Avui s'ha fet la presentació pública de la nova campanya “Supera’t! Reciclar compensa”iniciativa del Consell Comarcal Conca de Barberà i gestionada Arum Serveis Ambientals.
Aquesta campanya es realitza amb l’objectiu de millorar la qualitat i quantitat de recollida selectiva dels municipis de la Comarca de la Conca de Barberà, fent un especial efesis en la fracció orgànica.

28/11/2016
Arum organitza una xerrada sobre la factura elèctrica a Bellpuig

L’Ajuntament de Bellpuig a promogut a través d’Arum una xerrada als veïns i veïnes del municipi, sobre consells pràctics per a millorar l’eficiència energètica en els habitatges i informació sobre la factura elèctrica.

22/11/2016
Iniciem campanya de sensibilització ambiental a Bellpuig

Aquesta campanya consta de varies actuacions, entre elles: Es realitzaran visites porta a porta i mini auditories a establiments, també visites porta a porta a totes les llars de municipi i finalment, tallers sobre la recollida selectiva de residus i compra responsables a les escoles i institut de Bellpuig.

13/11/2016
Arum Serveis Ambientals col•labora en el programa Lleida Natura de radio Ua1 Lleida

Des d’aquest setembre, Arum col•labora participant en la secció dels dimarts del programa Lleida Natura de radio Ua1, conduit per Francesc Balañá.
En aquestes intervencions es parla sobre diverses temàtiques d’actualitat relacionades amb l’àmbit del medi ambient i la protecció civil.

11/11/2016
Primera Jornada Teambuilding d'Arum Serveis Ambientals
Activitat dins la Primera Jornada Teambuilding d'Arum Serveis Ambiental

Arum ha realitzat la primera Jornada Teambuilding amb part de l'equip, aquesta ha estat molt satisfactòria.

S'ha treballat la motivació, autoconfiança, equip, estratègia i molt més!

04/10/2016
Arum ha col·laborat en el grup de treball per a la instal·lació de sensors al riu Sió per informar de les riuades en temps real

Us fem ressò sobre la notícia relacionada amb la instal•lació de sensors al riu Sió per informar de les riuades en temps real.
Arum Serveis Ambientals ha col•laborat en el grup de treball de Protecció Civil, l'Ajuntament d'Agramunt, Arantec Enginyeria i Alnus assessorament tècnic.

Per veure les notícies relacionades us adjuntem els següents pàgines web:
Notícia diari Segre: http://bit.ly/2dp1nWx
Notícia telenotícies migdia de TV3: http://bit.ly/2doIpQF

01/10/2016
Arum participa com a ponent en la Fira del Medi Ambient de Tàrrega 2016

El dia 1 d’octubre Mireia Bellart, de l’equip d’Arum, va realitzar una xerrada sobre consells pràctics per a millorar l’eficiència energètica als habitatges, un dels actes programats en la Fira Medi Ambient de Tàrrega.

19/09/2016
Iniciem la nova Campanya de Sensibilització Ambiental a les Escoles del Segrià

Aquesta campanya es realitza amb l’objectiu de millorar la qualitat i quantitat de recollida selectiva i prevenció de residus i va dirigida a les escoles de la Comarca del Segrià.
Com actuacions de campanya es duran a terme tallers per alumnes, professors, AMPA i resta de personal dels centres, a més de concursos i visites seguiment i diagnosi dels centres.

18/07/2016
Activitats sobre la recollida selectiva a les piscines del Pla d'Urgell

Durant aquest estiu Arum va realitzar tallers aquàtics sobre recollida selectiva de residus a totes les piscines dels municipis del Pla d’Urgell.
Aquesta activitat ha tingut una gran rebuda i una participació d’unes 400 persones. El públic principal han estat nens i nenes de la Comarca, però també hi ha hagut participació per part d’adults.
En aquest taller es dipositaven residus envasats dins la piscina i els participants els havien de llençar al contenidor correcte.

18/05/2016
Tallers d’estalvi energètic a les escoles de Bellpuig

Avui Arum ha estat realitzant un taller sobre l’estalvi energètic a les escoles Valeri Serra i Vedruna de Bellpuig. Aquesta activitat, entre altres, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Bellpuig que inicia així la participació en la Setmana de l’Energia que es celebrarà del 13 al 17 de juny d’aquest any.

Per a més informació:Blog Bellpuig energia

04/05/2016
Campanya a Palau-Solità i Plegamans

Actuacions de seguiment del Porta a Porta i compostadors del municipi

Arum ha participat en el seguiment del servei de recollida selectiva Porta a Porta dins la campanya de millora de la qualitat de la fracció orgànica, envasos lleugers i altres residus del municipi de Palau-Solità i Plegamans.

També s’ha fet un control dels compostadors als usuaris del municipi.

30/04/2016
Plantem arbres al primer bosc urbà de Lleida

Arum ha participat en la realització d’activitats i plantació d’arbres a la ciutat de Lleida.

Més de 50 nens han estat partícips de les activitats dutes a terme a l’Acadèmia “Plant for the Planet”. Una d’aquestes activitats ha estat la plantació d’arbres al nou bosc urbà de Cappont i ha contat amb la presencia d’Àngel Ros i els regidors Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans.

Plant for the Planet és una entitat d’àmbit internacional que treballa per frenar el canvi climàtic sensibilitzant a nens i nenes, es per aquest motiu que Arum ha realitzat uns tallers mediambientals a l’Escola Frederic Godàs.

Cliqueu aquí per veure més imatges de la plantada d'arbres al nou bosc urbà de Cappont

28/04/2016
Servei de recollida selectiva Porta a Porta

Arum ha estat realitzant una formació sobre la implantació i gestió del servei de recollida selectiva Porta a Porta, amb aquest motiu hem visitat Sort per a veure en primera persona el servei i la planta de compostatge de la que gaudeixen els veïns i veïnes del Pallars Sobirà.

08/04/2016
Campanya “Millorem Montcada i Reixac!”

Èxit de participació dins les actuacions de la campanya “Millorem Montcada i Reixac!”

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i el FCC han presentat el nou dispositiu de neteja viària i els nous contenidors de superfície. Arum hi ha participat realitzant tallers sobre reciclatge i compra responsable per als més petits. També s’ha dut a terme un punt informatiu per a tots aquells veïns del municipi que estiguessin interessats o tinguessin dubtes entorn la recollida selectiva de residus.

19/02/2016
Finalitza amb gran èxit la campanya SUMA’T a la recollida selectiva, BEN FETA! al Pla d'Urgell

Finalitzada la campanya “SUMA’T a la recollida selectiva, BEN FETA!” als municipis del Pla d’Urgell (exceptuant Mollerussa) i s’han visitat un total de 8.618 habitatges. També s'han visitat i auditat 212 comerços grans generadors de fracció orgànica i envasos lleugers. A més, també es van realitzar 17 punts informatius, en els que va haver una assistència total de 1.312 persones.
Es va dur a terme un taller de compra responsable a 6 associacions de dones en les que van assistir un total de 125 persones i es van realitzar 82 tallers de diferent temàtica a les escoles de la Comarca amb la participació de 1.760 alumnes.

10/11/2015
Arum inicia la redacció dels nous PAESC

Arum comença a redactar Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) d’alguns municipis de la província de Lleida, Barcelona i Tarragona.

06/11/2015
Campanya de comunicació i street marketing SUMA'T A LA RECOLLIDA SELECTIVA, BEN FETA! al Pla d'Urgell.

Avui s'inicia la campanya SUMA'T A LA RECOLLIDA SELECTIVA, BEN FETA! AL PLA D'URGELL.
Campanya d'street marketing amb veïns i veïnes del Pla, per tal de conscienciar i difondre les novetats del servei respecte la reducció de boca dels contenidors d'envasos lleugers i de matèria orgánica!

La campanya inclou un gran abast d'actuacions per a la ciutadania, grans generados, escoles, i ens municipals, acompanyada d'una potent estratègia de comunicació i marqueting.

15/09/2015
ARUM Ingenieria - Medio Ambiente -Protección Civil a la 18 Fira de Municipalia a Lleida

Des del martes día 13 de octubre hasta el viernes 16, nos podéis encontrar a la 18 FERIA DE MUNICIPALIA (Salón Internacional de Equipamientos y Servicios Municipales) que se celebra a Lleida (recinto de los Camps Elisis).

Nos podéis encontrar al pabellón número 4 donde os presentaremos todos nuestros servicios en el ámbito del medio ambiente, la ingeniería y la protección civil, entre otros. No dudáis en venir a visitar-nos

15/08/2015
Semana de la Energía 2015

Iniciamos la semana de la energía con un gran nombre de actividades alrededor del territorio Catalán

  • Exposiciones
  • Talleres educativos

El objetivo final es reducir los gastos económicamente y energéticamente a nuestras casas, empresas y administraciones...

15/06/2015
Campaña de refuerzo de la recogida selectiva de la materia orgánica al municipio de Castellbisbal (Barcelona)

Finaliza la CAMPAÑA PARA LA MEJORA DE LA RECOGIDA SELECTIVA AL MUNICIPIO DE CASTELLBISBAL (Vallés Occidental)

Se han realizado diferentes actuaciones en los últimos 6 meses, un equipo de educadores ambientales han recorrido las calles del municipio, haciendo visitas a los domicilios, grades generadores, y habilitado puntos informativos a las calles. El objetivo es informar a toda la ciudadanía para mejorar el reciclaje y sobre los nuevos contenedores entre otras novedades del servicio.

21/04/2015
Fiesta del reciclage de Bellpuig

Éxito de participación a la FIESTA DEL RECICLAGE que se organizo el pasado domingo a Bellpuig. Más de un centenar de niños y niñas de 1 y 12 años, igual que muchos de los padres asistentes participaron en los talleres organizados.

El acto concluyo con regalos y merienda para todos los asistentes.

13/04/2015
Plan de Autoprotección Asamblea General Ordinaria 2015 de Asamblea Nacional Catalana (ANC)

Éxito participativo y organizativo de la Asamblea General Ordinaria 2015 de la Asamblea Nacional Catalana (ANC) celebrada al Pabellón Barris Nord de Lleida, acto del cual fuimos los asesores y redactores de su PLAN DE AUTOPROTECCIÓN ANTE LAS EMERGENCIAS

15/03/2015
Se inicia la Campaña Suma'T a la recogida selectiva a la ciudad de Mollerussa (Consell Comarcal del Pla d'Urgell)

Aprovechando la reubicación de los nuevos contenedores se fa un refuerzo a la recogida selectiva a todos los públicos del municipio: ciudadanía, colectivos específicos, niños y niñas del ámbito educativo y grandes generadores, principalmente de FORM y Vidrio.

Se realizaran diferentes actuaciones durante un periodo de 9 meses.

27/11/2014
Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)

Avui s’ha publicat al DOGC el Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals i s’estableix el procediment per a la seva tramitació conjunta.
Tal i com s’exposa en els preliminars del Decret l’objectiu d’aquest és la facilitació de la tasca municipal en l’àmbit de la planificació de les emergències i això es materialitza en, principalment, dues qüestions;

– Simplificació de la tramitació
– Unificació de PBEM, PAM i PEM en un únic document que reculli tots els riscos haguts (DUPROCIM)

24/07/2014
ARUM ya está adherida al Programa de Acuerdos Voluntarios para la reducción de emisiones de gases efecto hivernadero!

ARUM INGENIERÍA- MEDIO AMBIENTE -PROTECCIÓN CIVIL ya se encuentra adherida al Programa de Acuerdos Voluntarios para la reducción de emisiones de gases efecto hivernadero (GEH).

A través de este programa, nuestra empresa se compromete voluntariamente a hacer el seguimiento de sus emisiones y a establecer medidas que contribuyan a su reducción, siendo más ambiciosos que lo que establece la normativa.

11/06/2014
Éxito a la campaña pera al fomento de la recogida selectiva de la FORM a la comarca del Urgell

Se atorga la máxima puntuación a la propuesta realizada por ARUM al Consell Comarcal del Urgell referente a la convocatoria de ayudas para los proyectos de fomento de la recogida selectiva de la fracción orgánica de residuos municipales

06/06/2014
Campaña de mejora de la recogida selectiva de la materia orgánica en la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona).

Durante los meses de junio y julio, se ejecutará la campaña de comunicación ambiental para la mejora de la recogida selectiva de la materia orgánica en la comarca de la Conca de Barberá, bajo el lema SUPERATE, ¡RECICLAR COMPENSA!.

Durante estos meses se realizarán diferentes puntos informativos en la calle de los diferentes municipios de la comarca, así como visitas a los establecimientos comerciales generadores de materia orgánica, y otras actividades enfocada a la población, escolares y establecimientos comerciales.

02/06/2014
Inicio de la campaña de comunicación para la implantación de la recogida selectiva de la materia orgánica en Constantí (Tarragonés).

Durante el mes de junio de 2014 se ha empezado la implantación de la recogida selectiva de la materia orgánica en el municipio de Constantí (Tarragonés).

Se ha diseñado una imagen específica para la campaña de comunicación, “A CONSTANTÍ ARA TOCA RECICLAR L’ORGÀNICA”, hilo conductor de todos los materiales y actuaciones de campaña. Paralelamente a la implantación de la orgánica, la campaña también pretende dar un impulso a la recogida selectiva del resto de las fracciones y fomentar la reducción de impropios.

La campaña se ejecutará a partir de las siguientes actuaciones: Visita puerta a puerta a todos los domicilios de Constantí para entregar el kit del reciclaje; Visita a los establecimientos comerciales generadores de materia orgánica; Talleres a las escuelas del municipio; Charlas con colectivos y asociaciones municipales.

12/05/2014
LET'S CLEAN UP EUROPE!

El pasado día 09 de mayo, se celebró el EUROPEAN CLEAN UP DAY, donde se organizaron diversas jornadas para la limpieza de espacios naturales.

Nosotros estuvimos presentes con la limpieza de la playa de Bellamar, en el municipio de Premiá de Mar, donde se recogieron diferentes quilos de residuos tirados en la playa, gracias a la colaboración de una veintena de voluntarios.

15/04/2014
Convocatoria de Ayudas a la Gestión Forestal Sostenible para fincas de titularidad pública

Las Ayudas a la Gestión Forestal Sostenible para fincas de titularidad pública se destina a:

1. Redacción y revisión de instrumentos de ordenación forestal.

2. Mejora de infraestructuras.

3. Actuaciones forestales

4. Infraestructuras en la prevención de incendios.

5. Transformación y comercialización de productos forestales.

Des de ARUM ofrecemos nuestros servicios para la tramitación de la sol licitud.

01/12/2013
Se inicia la Campaña al URGELL RECICLEM I GUANYEM. RECICLAR COMPTA para la mejora de la recogida selectiva de la comarca del Urgell

Se inicia la Campaña a L’URGELL RECICLEM I GUANYEM. RECICLAR COMPTA para la mejora de la recogida selectiva de la comarca del Urgell

La campaña esta compuesta por un conjunto de actuaciones durante un periodo de 4 meses, el publico diana es la población, las escuelas y establecimientos comerciales

30/10/2013
NUEVOS CURSOS TEÓRICO Y PRÁCTICOS DE FORMACIÓN BÁSICA CONTRA INCENDIOS.

Ya disponemos de la nueva oferta formativa en CURSOS SOBRE EMERGENCIAS, BÁSICO CONTRA INCENDIOS, EXTINCIÓN DEL FUEGO, etc.

Nuestros cursos ayudan a las empresas a implantar sus Planes de Emergencia y Planes de Autoprotección, proporcionando una formación especializada a sus trabajadores y grupos de emergencia, tanto a nivel teórico como práctico.

Nuestra oferta formativa se adapta a las necesidades de las empresas, tanto en contenido, horarios, grupos, etc., y a su vez son bonificables por la Fundación Tripartita.

21/10/2013
ARUM Ingeniería - Medio Ambiente -Protección Civi la a la 17 Feria de Municipalia a Lleida

Desde el martes dia 22 de octubre hasta el viernes 25, nos podeis encontrar en la 17 FERIA DE MUNICIPALIA (Salón Internacional de Equipamientos y Servicios Municipales) que se celebra en Lleida (recinto de los Campos Elisis).

Nos encontrareis en el pabellón número 3 donde os presentaremos todos nuestros servicios en el ámbito del medio ambiente, la ingeniería y la protección civil, entre otros. ¡No dudeis en venir a visitarnos!

28/06/2013
Convocatoria de ayudas para los proyectos del fomento de la recogida selectiva de la FORM

El pasado día 26 de junio se publicó en el Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña (DOGC núm. 6404) la Resolución TES/1348/2013, de 19 de junio, por la que se aprueban las bases y se hace pública la convocatoria para el año 2013 las ayudas para los proyectos del fomento de la recogida selectiva de la fracción orgánica de residuos municipales.
Recordar que estas ayudas tienen por objeto el fomento de la recogida selectiva de la FORM, por dos tipos de proyectos:
- Proyectos de nueva implantación o ampliación de la recogida selectiva de la FORM;
- Proyectos y actuaciones de mejora de la recogida selectiva de la FORM.
Las actuaciones a subvencionar serán realizadas en el plazo de 2 años a partir de la fecha de resolución de otorgamiento de la subvención
Desde Arum SERVICIOS AMBIENTALES os ofrecemos nuestros servicios para la elaboración de los proyectos técnicos para la solicitud de la ayuda, así como el diseño y ejecución de las actuaciones de comunicación e información objeto de la convocatoria.
El plazo para presentar las solicitudes de esta convocatoria finalizará el 20 de septiembre de 2013.

15/01/2013
Obligaciones en materia de residuos para las empresas.

Como cada año, durante el primer trimestre, algunas empresas tienen que cumplir con algunas obligaciones en materia de residuos, las cuales resumimos a continuación.
a) Declaración Anual de Residuos Industriales (DARI).
b) Declaración Anual de Envases (DAE).
d) Plan Empresarial de Prevención de Residuos de Envases (PEP).

10/12/2012
Los pabellones y actos públicos que se realizen en motivo de las fiestas de Navidad (conciertos, cenas populares, etc.), deben disponer de Plan de Autoprotección o Plan de Emergencia.

Los pabellones y edificios, así como otros actos públicos, que acojan actos festivos y deportivos están obligados a la elaboración e implantación del Plan de Autoprotección, o también conocido como Plan de Emergencia, con el objetivo de valorar y minimizar los riesgos asociados a las actividades que se realizan.

Recientemente, y a raíz de los hechos ocurridos en el Madrid Arena, se han incrementado las peticiones por parte de los Ayuntamientos, entidades y empresas organizadoras para la realización de estos planes.

Recordar que los Planes de Autoprotección, deben estar elaborados por técnicos acreditados por la Generalitat de Catalunya, y realizarse según lo establecido en el Decreto 82/2010. Desde Arum Serveis Ambientals disponemos de técnicos acreditados a todos los niveles, IA, IB e IC, y disponemos de amplia experiencia en actos públicos y de pública concurrencia, actividades deportivas, actividades residenciales, docentes, etc.

10/12/2012
Abierta la convocatoria del Plan Único de Obras y Servicios (PUOSC) 2013-2016 para Ayuntamientos y entes locales.

El pasado 28 de noviembre se publicó el Plan Único de Obras y Servicios (PUOSC) 2013-2016 para Ayuntamientos y entes locales.
Como novedad, este cuatrienio se añade la posibilidad de incluir los gastos corrientes de reparaciones, mantenimiento y conservación, y se mantiene la posibilidad de presentarse para nuevas inversiones.
Este plan, con una dotación inicial presupuestaria de 200 millones de euros por parte de la Generalita de Cataluña, y más de 400 millones de las diputaciones catalanas, espera contribuir al impulso local promoviendo acciones de apoyo al sector de la constucción, liberar gasto corriente de los entes locales para permitir destinar recursos a otras acciones que garanticen el estado del bienestar, y fomentar la cultura del mantenimiento de las inversiones realizadas antes del inicio de las obras.
El plazo de presentación de las solicitudes es hasta el 23 de enero de 2013, vía telemática. Desde Arum le asesoramos en su tramitación, así como en la elaboración de la memoria justificativa y motivada de necesidades para presentarse en la convocatoria, y elaboramos proyectos básicos y ejecutivos necesarios más adelante para realizar las obras.

25/10/2012
A ARUM SERVEIS AMBIENTALS iniciamos los trabajos de redacción de los Planes de Acción para la Energía Sostenible (PAES) de algunos municipios de la provincia de Lleida.

Los Ayuntamientos firmantes del PAES se comprometen, voluntariamente y unilateralmente, a reducir sus emisiones de CO2 en su territorio en más del 20% para el año 2020, mediante la redacción y ejecución de Planes de Acción para la Energía Sostenible (PAES).
Para conseguir este objetivo, elaboramos:
- Inventario de emisiones de referencia (IRE) como recopilación de datos de partida.
- Plan de Acción para la Energía Sostenible (PAES), que se aprueba por parte del pleno del Ayuntamiento del municipio, en el plazo máximo de un año desde la fecha de adhesión al Pacto.
- Todo tipo de asesoramiento y apoyo para implementar las medidas y las acciones del PAES.
- Informes de implantación que indiquen el grado de ejecución del programa (cada 2 años) y los informes de acción con resultados provisionales (cada 4 años).
- Promoción de actividades para la ciudadanía.

07/08/2012
Iniciamos los trabajos de elaboración del PLAN DE AUTOPROTECCIÓN DEL MERCADO DE LOS DOMINGOS DE TORREFARRERA.
Diari El Segre, 05/08/12

Arum Serveis Ambientals iniciamos los trabajos para la elaboración del PLAN DE AUTOPROTECCIÓN DEL MERCADO DE LOS DOMINGOS DE TORREFARRERA (PAU), para dar cumplimiento al Decreto 82/2010. Este plan se elabora con el objetivo de mejorar la seguridad de los visitantes y usuarios del mercado, y prever posibles situaciones de emergencia. Al finalizar la elaboración del documento técnico, se procederá a realizar las actuaciones de implantación del Plan con formación a todos los grupos de emergencia municipales que intervienen en el mercado, información para los vendedores, etc.
El mercado de Torrefarrera se ha consolidado como uno de los mercados al aire libre de referencia en la provincia de Lleida, Tarragona y la Franja de Aragón, con 225 licencias de comerciantes vigentes y una afluencia de visitantes de más de 3.000 personas cada domingo .
Adjuntamos noticia publicada en el Diario El Segre, el domingo 5 de agosto de 2012.

01/06/2012
1era. Olimpiada de los Residuos de la comarca del Urgell

Hoy, en el Teatro del Ateneu de Tàrrega se llevará a cabo la 1 ª. OLIMPIADA DE LOS RESIDUOS, organizada por Arum SERVEIS AMBIENTALS y el Consell Comarcal de l'Urgell, y presentada por Carles Gómez, voz del grupo musical targarí LEXUS.

La Olimpiada de los residuos está dirigida a todos los alumnos de 1 º de ESO de los centros escolares del Urgell, y se realizarán una serie de preguntas sobre los contenidos que en los últimos meses han estado tratando todos los alumnos en el Blog de ​​Residuos, creado y gestionado por Arum, y donde se convocaban actividades y concursos en torno a la gestión y el reciclaje de los residuos, a nivel general, y en el ámbito de la comarca.
También, verá la luz la exposición itinerante los ESGLAONS DEL RECICLAJE, creación de Arum para el Consejo Comarcal del Urgell, sobre la importancia y los beneficios económicos del reciclaje.

01/06/2012
Intervención en las Jornadas sobre Planes de Autoprotección, organizadas por el Instituto de Seguridad Pública de Catalunya (ISPC).

Los pasados días 30 y 31 de mayo, participamos como ponentes en las Jornadas sobre Planes de Autoprotección, celebradas en el Instituto de Seguridad Pública de Catalunya, en la Ponencia de Técnicos que elaboran PAU.

En estas jornadas asistieron técnicos de todos los ámbitos afectados, entre los cuales se encontraban técnicos municipales, comarcales, de la DGPC, así como técnicos del ámbito privado i de los diferentes colegios profesionales que participan en la elaboración de PAUs.

Como novedades, se habló de la incorporación de la figura del técnico comarcal a la plataforma HERMES, la futura redacción de guías sectoriales de ayuda para la elaboración de PAU, entre otros aspectos.

23/05/2011
ARUM SERVEIS AMBIENTALS dispone de técnicos acreditados para la elaboración de Planes de Autoprotección (PAU).

Con la entrada en vigor del Decreto 82/2010, de 29 de junio, por el que se aprueba el catálogo de actividades y centros obligados a adoptar medidas de autoprotección y se fija el contenido de estas medidas, todos los centros, instalaciones y actividades, públicas y privadas, incluidas en el anexo I del citado Decreto deberán elaborar su Plan de Autoprotección (PAU) correspondiente.
Arum Servicios Ambientales dispone de personal técnico competente para la elaboración de los planes de protección civil en el ámbito de la protección civil.
Estos planes deberán ser elaborados y tramitados al órgano competente, y ser implantados en el plazo máximo de un año.

Dia Mundial de l’Alimentació

Dins els actes del Dia Mundial de l’Alimentació, s'ha realitzat aquest divendres el taller de "Malbaratament alimentari" amb l'Associació de Dones de Barberà de la Conca dins la Campanya "Supera't".